3 gode råd til at overleve et langdistanceforhold

“Skal vi snakkes ved i morgen, eller ?…”


Jeg afslutter samtalen og tager head-settet ud af ørene.

Endnu en telefonsamtale med Sverige.

For tiden er min kæreste svensker.
Han bor i hvert fald i Sverige, hvor han studerer.
Vi bor derfor i hver vores land og har gjort det i mange måneder.


Det er et spændende eksperiment for et parforhold- sådan en distance.

Måske du selv har prøvet det?

Da min kæreste Mads og jeg startede med at være kærester, boede han i Århus og jeg i København. Gennem et års tid gav vi nærmest alle vores penge til DSB og diverse bus-selskaber. Så vi har efterhånden lidt øvelse i det der med, at se hinanden sjældnere end andre par.

Det er hårdt at savne hinanden så meget, og der kom i starten også flere svære situationer ud af at bo så langt fra hinanden og se hinanden så sjældent.
Hvem tager kontakten mest ? Hvordan kan vi mærke følelserne for hinanden, når vi nærmest kun snakker sammen over Skype? Hvad nu hvis en af os skulle møde en anden ?

Jeg tror, at det er følelser, som mange mennesker, der lever i langdistanceforhold, kender til.

Til gengæld holder den lange distance også et forhold “sprødt” i længere tid (som min tidligere dramalærer, Lise engang sagde- skønt udtryk i øvrigt! ) :)

Når man endelig ER sammen, bliver tiden mere intens og savnet kan gøre det endnu mere dejligt at ses igen.

Lever du i et langdistanceforhold? Eller er der udsigt til fysisk afstand over længere tid mellem dig og din partner ?

 

Her er 3 gode råd til, hvordan I får et (midlertidigt) langdistanceforhold til at fungere bedst muligt

 
 1. Lav en forventningsafstemning inden I flytter fra hinanden

  Afstem inden afrejsen, hvor tit I hver især har behov for at snakke/skype/skrive sammen.
  Hver dag? Hver 3. dag? Hver 5. måned ?

  Vi er forskellige- også indbyrdes i et parforhold- og vi kan have vidt forskellige behov for, hvor tit, vi skal have kontakt.

  Vær ærlige over for hinanden og anerkend, hvad I hver især har brug for. Har I meget forskellige behov, så find et kompromis.
  Vær også modige og ærlige hen ad vejen, hvis Jeres behov ændrer sig. Find tiden og energien til at få snakket om dét, der kan være svært- også selvom det ikke altid er så fedt at snakke om i telefonen.

 2. Dyrk DINE interesser, venner og gamle drømme

  Du har nu muligheden for helt selv at bestemme hvad DU vil.

  Du har i denne periode mulighed for at lave præcis det, som gør DIG glad, uden at skulle inddrage andre i dine planer og beslutninger.

  Når nu du alligevel skal undvære din kæreste, så få lidt sjov ud af det i denne periode og nyd, at du har frihed til spontane rødvinsaftener med vennerne, at tage tingene i dit tempo, lade opvasken stå eller udleve nogle af de personlige drømme du har, lære et nyt sprog på aftenskole, tage et kursus i vandski, gå ture, se din yndlingsserie, arbejde igennem, træne op til et løb, læse gode bøger osv.

 3. Stol på din kæreste og glæd dig over hans/hendes gode oplevelser

  Mange oplever uro, jalousi og utryghed ved at være væk fra deres kæreste over længere tid. Hvad hvis han/hun finder en anden? Hvad hvis jeg selv gør? Hvordan ved vi, hvor vi har hinanden?

  Det er meget normale og forståelige følelser.
  Men her kommer forventningsafstemningen ind i billedet igen. Og ærligheden.

  Er du bange eller bekymret for langdistancen, så sig det højt til din kæreste. Fortæl på en rolig måde, hvad du er bange for. Kan I finde nogle gode løsninger, der kan give tryghed for Jer begge ?

  I perioder med svære følelser er taknemmelighed den bedste medicin. Det oplever jeg i hvert fald selv gang på gang. Prøv at være taknemmlig for, at din kæreste har mulighed for- og er modig nok- til at tage ud i verden/landet og opleve nye ting og prøve sig selv af. Glæd dig over, at I der kommer nye ting at fortælle historier om, og at I hver især har mulighed for at udvikle jer og blive klogere på Jer selv.

  Har du flere gode forslag til, hvordan man kommer godt igennem en langdistance-periode i et parforhold ? S

  Så skriv meget gerne en kommentar eller skriv mig en besked.