Vaginal terapi

 
 

Vaginal-terapi er en terapiform, der længe har hjulpet kvinder med smerter i underlivet såsom vulvodyni, vaginisme, smerter ved eller efter samleje, efterfødsels-problematikker mm..

 
 
krop.png

Man mener, at op imod hver 5. kvinde i Danmark har smerter i deres underliv.

Rigtigt mange får ikke den hjælp, de har brug for, da smerterne ofte er svære at påvise for en læge eller en gynækolog. Derfor bliver mange fortvivlede kvinder sendt hjem med svampe-creme eller en bedøvende creme som den eneste lindring - ofte uden, at det på nogen måde hjælper.

Intime smerter i underlivet kan gennemsyre ens liv og glæde ved både sex og parforhold. Rigtigt mange kvinder går rundt med disse smerter alene, og smerterne er ofte forbundet med følelser af skam, usikkerhed, frustration og utilstrækkelighed. Nogle oplever ikke at føle sig “som en rigtig kvinde”. Det kan føles forfærdeligt og opslidende at leve med disse smerter, og de kan tære på både humør, selvfølelse og et eventuelt parforhold.

Jeg er uddannet sexolog med speciale i vaginal terapi. Jeg tilbyder forløb i vaginal terapi for kvinder, der oplever smerter i underlivet af den ene eller anden art.

Vaginal terapi er en alternativ behandlingsform, der afhjælper smerter i underlivet og ved samleje, og rigtigt mange kvinder er gennem tiden blevet hjulpet virkelig godt af vaginal terapi- inklusiv mig selv.

Mine klienter oplever ofte langt mere nydelse, glæde og tryghed omkring deres sexliv, krop og deres underliv efter et vaginalt terapi-forløb.

Mange kvinder oplever at “blive gode venner” med deres underliv og oplever for første gang- måske nogensinde-  at kunne nyde sex- og måske endda få lyst til sex igen!


Vaginal-terapi kan hjælpe dig, der oplever en eller flere af følgende ting:

 • Uforklarlige smerter i underlivet/skeden, kønslæberne og/eller klitoris

 • Vulvodyni (brændende og sviende smerter i skeden - ofte ved indgangen)

 • Vaginisme (ufrivillige sammentrækninger/lukning af skeden)

 • Vaginale spændinger

 • Intime smerter ved/efter samleje

 • Menstruationssmerter

 • Lav følsomhed i skeden og manglende kontakt til dit køn

 • Manglende sexlyst

 • Smerter eller gener efter fødsel

 • Smerter/gener/tørhed i forbindelse med overgangsalder


Se priser for vaginalterapi her


Hvordan foregår vaginal terapi?

Et vaginal terapi-forløb består hos mig helt overordnet af

 • Samtale

 • Vejledning

 • Fysiske øvelser

 • Vaginale tryk inde i skeden med handsker og gel.

Det, vi bruger langt det meste af tiden på i en session, er samtale.

Vi vil komme ind på dit overordnede problem - fx. hvornår smerterne startede, hvordan de påvirker dig, hvad de betyder i dine relationer og dit eventuelle parforhold, hvad smerterne og generne forhindrer dig i, hvordan vi ved fælles hjælp kan finde en ny måde at “gå til” smerterne på osv..

Derudover vil jeg fortælle dig om - og instruere dig i - fysiske øvelser, afspænding, meditation, kost og livsstil, der kan hjælpe dig af med dine smerter.

Den vaginale terapi består dernæst også af vaginale tryk - en slags “indvendig zone-terapi”. Ved at udstrække bækkenbundsmusklerne og trykke let på bestemte punkter, kan man afspænde og op-hele musklerne og vævet i skeden og skedeindgangen.

Disse tryk tager typisk mellem 3 og 5 minutter og foregår med handsker og gel på. Du må som klient altid sige til og fra. Det er utroligt vigtigt for mig, at du føler dig fuldstændigt tryg, og at dine grænser på ingen måde bliver overskredet.


Det er forskelligt hvornår i et vaginalt-terapi-forløb, at trykkene laves. Det aftales altid på forhånd og foregår i det tempo, som er optimalt for dig som klient og for dit personlige forløb.  I et forløb med vaginal terapi anbefaler jeg, at vi ses hver uge eller alternativt hver anden uge. I mange tilfælde kan det også være super godt, at du tager din eventuelle partner med til en samtale eller to sidst i forløbet. Her kan vi alle tre snakke om udfordringerne og finde på trygge, rare og nye måder for Jer at være sammen og have sex på.

12822728_10153942128999618_941286903_o.jpg

Læs mere om Lea Sorgenfrei her


Der er håb! - også for dig. Det er muligt at komme af med smerter i underlivet - eller at leve et godt og dejligt liv med dem, selvom de engang imellem skulle dukke op.


Jeg anbefaler et vaginalt-terapi-forløb på mellem 7 til 15 sessioner af 1 times varighed.
(1. session varer altid 1,5 time)

Jeg giver 15% ungdomsrabat til dig, der er under 30 år.

 

Se priser og book et vaginal terapiforløb her


Du er altid velkommen til at skrive en mail til mig med spørgsmål eller kommentarer her

Skriv mig en besked

… Så ringer jeg dig op

Jeg tilbyder en gratis intro-samtale over telefon, så du kan mærke, om Vaginal terapi kunne være noget for dig.

Tlf. 41 58 93 04