Et par ord om parforhold

Det er sjovt- det der med parforhold….

Jeg går tit og tænker over det. Måske fordi jeg er par-terapeut. Måske fordi jeg selv befinder mit i et. 

Man forelsker sig i et menneske og udvikler sig (mere eller mindre sammen) derfra. Nogle skændes heftigt og voldsomt. Andre går mere stille med dørene. Nogle lukker låg på de følelser, der kommer op mens andre eksploderer, når trykket bliver for stort- dette på vidt forskellige måder.

Nogle gange formår man at få snakket godt og dybt om tingene. Ofte handler det om ens mod til at kigge på- og fortælle om- de ting, der irriterer, sårer, skuffer- og også ens mod og villighed til at kigge på, opdyrke, fortælle om, glæde sig over de ting, der er sjove, dejlige, varme, som fungerer og gør glad. 

Der er MANGE måder at have et forhold på- lige så mange måder, som der findes par i verden.

Hvis man skændes og river hovederne af hinanden, behøver det ikke, at være et svaghedsteg på jeres forhold. Spørgsmålet er, om I kan finde hinanden igen og få afsluttet konflikten på en god måde- gerne med et undskyld og en kærlig forsoning fra begge parter.

Hvis man sjældent skændes og egentligt går og hygger sig meget godt- sådan stille og roligt på den lidt hverdagsagtige måde, er det OGSÅ meget normalt. Måske er I gode til at snakke sammen, så konflikterne aldrig eskalerer. 

Sommetider fejer vi vigtige ord ind under gulvtæppet- men vigtige ord kan også siges på en rolig og konstruktiv måde. 

Der er mange måder at være i et forhold på, og søde venner- der skal ikke altid være sol og sommer i en kærligheds-relation- det er der ikke i nogen relationer. 

Justér Jeres forventninger og vand bevidst jeres kæreste med det sol og sommer i selv kan give af. Det kommer ikke altid af sig selv. Ro på. Du er god nok som du er- og I er gode nok, som I er- også som par.

I bestemmer selv, hvordan et rigtigt parforhold er for Jer!